Persbericht Humisme

Basiscursus humisme in Emmen / Persbericht

Op zaterdag 2 april 2016 geeft Marc Siepman van Gevoel voor humus een cursus over de bodem. Siepman, zelfbenoemd ambassadeur van het bodemleven, geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen zijn cursus humisme.
Humisme is leven met inachtneming van alles wat ondergronds leeft. 

Marc Siepman heeft twee boeken vertaald over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015).
Zie over de boeken (onderaan de pagina).

 

In de cursus behandelt Siepman de belangrijkste elementen uit beide boeken. Aan het eind van de cursusdag heeft de deelnemer veel geleerd over het belang van de bodem en voelt hij of zij zich geïnspireerd om met deze informatie praktisch aan de slag te gaan.
De bodem wordt wereldwijd op grote schaal mishandeld en uitgeput. Dit heeft zijn weerslag op de gewassen die geteeld worden, maar ook op de gezondheid van mens en dier. Daarnaast lijdt het klimaat eronder (en lijdt de bodem weer onder het veranderende klimaat) en hebben we steeds meer last van milieuvervuiling en ondervinden we overlast van water – soms is er te veel, soms is er te weinig.

Allemaal complexe vraagstukken die niet verbonden lijken te zijn, maar dat is slechts schijn. Al deze problemen hebben een gemene deler: de bodem. Als we beter met onze bodems om leren gaan, zullen de problemen ofwel verminderen, ofwel geheel verdwijnen.

 

De cursus wordt gegeven in Woonzorgcentrum Holdert, Hondsrugweg 101.
De cursus is van 10 tot 16 uur. Meer informatie kunt u vinden op humisme.nl.
Daar kun je je ook aanmelden voor deze en andere cursussen.

 

Lees meer...